Een middeleeuws recept voor gevulde eieren om de ontbijttafel met pasen of als borrelhap op vrijdagmiddag. Ook handig voor studenten die niet verder komen dan het koken van een ei, hiermee maak je indruk!
Ingrediƫnten
4 hardgekookte eieren
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel gemberpoeder
4 blaadjes salie
1,5 theelepel fijngehakte peterselie
0,5 geraspte zure appel (zonder schil)
1 eetlepel appelciderazijn
0,25 theelepel saffraandraadjes
1 rauw eiwit
peper en zout naar smaak
0,5 theelepel kaneelpoeder en suiker
Voorbereiding
Pel de eieren en snijdt ze in de lengte doormidden. Haal de dooiers uit de hardgekookte eieren en prak ze fijn samen met de specerijen, kruiden en appel. Verhit de azijn en kneus de saffraandraadjes hierin, vervolgen mag dit ook bij de vulling. Verdeel de vulling over de halve eiwitten.
Bereiding
Wentel de eieren door het eiwit en bak ze in een koekenpan waarin de boter is verhit. Leg de eieren eerst
met de vulling naar beneden en draai ze na een minuut voorzichtig om. Laat deze kant ook nog heel kort
bakken. Bestrooi ze voor het opdienen met het kaneel-suikermengsel.