Pannenkoeken eet bijna iedereen en ook vroeger stonden deze al op het menu. In de verstandige kok een kookboek uit de 17e eeuw werd een recept beschreven om “de beste soort pannenkoeken” te bakken. In deze tijd gebruikten ze water in plaats van melk of room voor het beslag omdat de pannenkoek anders te taai zou worden.
Door de kruiden zorgt de pannenkoek voor een bijzondere smaaksensatie die wij tegenwoordig niet meer verwachten bij een pannenkoek. Ben je zelf benieuwd naar de smaak van de beste pannenkoek uit de 17e eeuw? Hieronder volgt het recept.
Neem vijf à zes eieren die losgeklopt zijn met schoon rivierwater. Doe er dan bij: kruidnagel, kaneel, foelie, nootmuskaat en wat zout. Besla het dan met tarwemeel, tot het zo dik is als u wenst. Bak ze en bestrooi ze met suiker.
Ingrediënten:
Voor +/- 4 pannenkoeken
– 1 ei
– 130 ml. Water
– 100 gr. Tarwemeel
– Kruidnagel
– Kaneel
– Foelie
– Nootmuskaat
– Zout
– Suiker
– Boter
Instructies:
1. Klop het ei los met het water.
2. Voeg naar wens de specerijen toe.
3. Voeg het meel toe.
4. Giet het beslag in een hete pan met boter en bak de pannenkoek, draai deze tussendoor een keer om.
5. Als de pannenkoek goudbruin is haal deze dan uit de pan en bestrooi hem met suiker.