Handenwater

handwater

Eens met de handen eten? Dit is schoner dan je zou verwachten! Tot 1600-1700 werd er gegeten met lepel, mes en handen. Alleen de duim, wijs- en middelvinger van één hand mogen gebruikt worden om mee te eten, de ander moet schoon blijven. En ook al wist men nog niks van bacteriën, het belang van hygiëne was er wel. Handen werden voor, tijdens en na het eten gewassen in speciaal handenwater.

Ingrediënten:
2 liter water
15 salie blaadjes, kamille of rozemarijn kunnen ook.
3 schijfjes sinaasappel
1 schijfje citroen

Alles mag tegelijkertijd in de pan, breng het water tegen de kook aan en laat het nog even vijf minuten staan. Daarna laten afkoelen tot handtemperatuur. Afgieten en het water opvangen in een kan. Vervolgens kan je het over de handen gieten en dan ben je er helemaal klaar voor om de vork links te laten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *