Pindakaas

pindakaas

De allereerste tekenen van pindakaas zijn gevonden bij de Azteken. Ze maalden geroosterde pinda’s in grove stukjes, wat natuurlijk nog niet helemaal hetzelfde is als pindakaas maar wel aantoont hoe lang het goedje bestaat. In 1895 kreeg meneer Kellogg (inderdaad, van de cornflakes) een patent op een proces voor het maken van pindakaas met rauwe pinda’s. Meneer Kellogg vond dat de pindakaas een eiwitrijke vervanging van vast voedsel kon zijn voor mensen zonder tanden. Leuk weetje voor wanneer je je tanden zet in een broodje met zelfgemaakte pindakaas!

Ingrediënten
450 gram ongezouten pinda’s (varieer ook eens met noten)
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel honing
Eventueel zout toevoegen naar smaak

Benodigdheden
Keukenmachine
Bakpapier
Leuke potje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pinda’s op het bakpapier en schuif het voor 8 minuten in de oven. Regelmatig even omscheppen! Daarna kan je de warme pinda’s malen in de keukenmachine tot er een grove structuur overblijft. Voer vervolgens de olie, honing en zout naar smaak toe. Nog even malen tot het glad is en de pindakaas in een potje afsluiten. De keukenmachine leeg snoepen en klaar!

Geef een reactie