Courgette bloemen
Ingrediƫnten
16 courgette bloemen zonder meeldraaden.
bolletje mozzarella.
half bakje ricotta.
geraspte Parmezaanse kaas.
flink wat verse peterselie, basilicum en bieslook.
peper en zout.
ei.
bloem.
Meng de ricotta en Parmezaanse kaas, meng er vervolgens hele kleine blokjes
mozzarella doorheen. Hak de kruiden fijn en roer ze door het kaasmengsel. Breng het
op smaak met peper en zout naar wens. Vul de courgette bloemen met het
kaasmengsel zo voorzichtig mogelijk! Laat de bloem zo veel mogelijk in zijn originele
vorm.
Zet een koekenpan op het voor met een scheutje olie. Klop het ei los in een schaaltje en
doe wat bloem in een ander schaaltje. Haal de gevulde bloemen nu eerst door het ei,
wentel ze daarna door de bloemen en leg ze dan in de koekenpan. Draai de bloemen
om als ze lichtbruin zijn, tot ze aan alle kanten gebakken zijn. Opeten wanneer ze nog
heet en knapperig zijn!