Schoenlapperstaart
In de loop van de zeventiende eeuw trokken steeds meer rijke Amsterdammers weg naar het hun buitenhuizen in de frisse lucht van het platteland. De buitenhuizen hadden vaak prachtige moestuinen. De prullaria van Frankse koks werd in de stad erg gewaardeerd. Op het platteland maakten de rijke Amsterdammers toch liever simpele gerechten uit eigen moestuin, zoals schoenlapperstaart!
Kilo zure appels
4 eieren
50 gram gesmolten boter
100 gram suiker
100 gram krenten
rol beschuit of (oud) wit brood
kaneel
Kook de appels tot moes en roer er de eieren, boter, suiker en krenten doorheen met kaneel naar smaak.
Verkruimel de beschuiten en gebruik de helft om de taartvorm mee te bedekken. Giet de moes in de taartvorm en dek vervolgens af met de andere helft kruimels. Beetje aanstampen, besprenkelen met water en
30 minuten in de oven zetten op een temperatuur van 175 graden.
#jeanettekoockt